SAMSUN T TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
GÜVENİLİR MUTFAK ORTAMI VE SAĞLIKLI GIDA ÜRETİMİ İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ

GÜVENİLİR MUTFAK ORTAMI VE SAĞLIKLI GIDA ÜRETİMİ İÇİN

HİJYEN EĞİTİMİ

Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu personeli ve tutuklu/hükümlüler için her gün yaklaşık 2500 kişilik yemeğin yapılması ve toplu gıda üretiminin yapıldığı yerlerde hijyen kurallarının büyük önem taşıması nedeniyle açık ceza infaz kurumundaki mutfak ortamının ve gıda üretiminin daha sağlıklı ve güvenilir olması için mutfakta çalışan hükümlülere yönelik “gıda üretimi ile su sektöründe çalışanlar için kişisel hijyen eğitimi” verildi.

İnfaz ve Koruma Memuru Dilek Altıntaş Doğan tarafından verilen eğitimde hükümlülere, gıda üretiminin yapıldığı ortamlarda hastalıklara sebep olabilecek mikroplar, bulaşma yolları, alınabilecek önlemler hakkında bilgi verilip kişisel hijyenin önemine değinildikten sonra mutfak ortamında uygulamalı ve gözleme dayalı çalışmalar da yapıldı.

Eğitim sonunda yapılan yazılı sınavda başarı gösteren ve belge almaya hak kazanan hükümlülere sertifikaları Kurum Müdürü Mustafa Sönmez, Kurum 2. Müdürü Özgür Aktaş, İdare Memuru Şeyma Somurbaş, İnfaz ve Koruma Memurları Ömer Sayan ve Dilek Altıntaş Doğan tarafından verildi.