Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    GÜVENİLİR MUTFAK ORTAMI VE SAĞLIKLI GIDA ÜRETİMİ İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ
    20.11.2024

    GÜVENİLİR MUTFAK ORTAMI VE SAĞLIKLI GIDA ÜRETİMİ İÇİN

    HİJYEN EĞİTİMİ

    Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu personeli ve tutuklu/hükümlüler için her gün yaklaşık 2500 kişilik yemeğin yapılması ve toplu gıda üretiminin yapıldığı yerlerde hijyen kurallarının büyük önem taşıması nedeniyle açık ceza infaz kurumundaki mutfak ortamının ve gıda üretiminin daha sağlıklı ve güvenilir olması için mutfakta çalışan hükümlülere yönelik “gıda üretimi ile su sektöründe çalışanlar için kişisel hijyen eğitimi” verildi.

    İnfaz ve Koruma Memuru Dilek Altıntaş Doğan tarafından verilen eğitimde hükümlülere, gıda üretiminin yapıldığı ortamlarda hastalıklara sebep olabilecek mikroplar, bulaşma yolları, alınabilecek önlemler hakkında bilgi verilip kişisel hijyenin önemine değinildikten sonra mutfak ortamında uygulamalı ve gözleme dayalı çalışmalar da yapıldı.

    Eğitim sonunda yapılan yazılı sınavda başarı gösteren ve belge almaya hak kazanan hükümlülere sertifikaları Kurum Müdürü Mustafa Sönmez, Kurum 2. Müdürü Özgür Aktaş, İdare Memuru Şeyma Somurbaş, İnfaz ve Koruma Memurları Ömer Sayan ve Dilek Altıntaş Doğan tarafından verildi.

    Adres

    Kadamut Mahallesi Çatkaya Merkez Sokak No: 314 İlkadım / SAMSUN

    Telefon

    Telefon : 0 (362) 238 22 12 - 238 06 69 ----- fax : 0 (362) 238 84 35

    E-Posta

    abbsamsun.ttkcikisaretadalet.gov.tr